Στην Photos Photiades Breweries το Χρυσό Βραβείο «Προστάτης του Περιβάλλοντος 2023»

Η απονομή των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις, έγινε σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο 

Το ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο της κυπριακής πολιτείας «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος για το 2023», έλαβε η εταιρεία Photos Photiades Breweries, μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης.

Πρόκειται για τον υπέρτατο ετήσιο θεσμό διάκρισης που αφορά οργανισμούς και επιχειρήσεις του τόπου. Η Photos Photiades Breweries επιβραβεύεται για τις εντυπωσιακές επιδόσεις της στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της μέσα από την στρατηγική /δέσμευση της ‘Επιλογή, που παρουσιάστηκε το 2023.

Το Χρυσό Βραβείο για την Photos Photiades Breweries παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Γιώργος Ιεροδιακόνου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτό το Χρυσό Βραβείο, το οποίο επιβραβεύει τόσο την επιλογή μας όσο και τις πράσινες πρακτικές και τη στρατηγική που ακολουθούμε στην εταιρεία μας εδώ και μισό αιώνα». Όπως είπε, τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης είναι οι αξίες του και συγκεκριμένα: η δέσμευση για αξιοπιστία, η υπευθυνότητα και η δίψα για ανάπτυξη και συνεχή εξέλιξη με προσήλωση στην ποιότητα. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στο περιβάλλον είναι στο DNA μας και η Photos Photiades Breweries ως μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Κύπρου, αναγνωρίζοντας τις νέες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη για δράση με στόχο την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της και την προστασία του περιβάλλοντος, έχει δεσμευτεί να αποτελέσει Πρότυπο Βιομηχανίας στην Κύπρο θέτοντας ακόμα πιο υψηλούς στόχους μέχρι το 2025. Στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Επιλογή έχουμε προχωρήσει σ’ ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο με έργα που θα μας οδηγήσουν στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στις δεσμεύσεις της εταιρείας είναι:

  • Το 100% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που θα χρησιμοποιεί το ζυθοποιείο θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από ανανεώσιμες και καθαρές πηγές ενέργειας.
  • 100% πρώτες ύλες από βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας.
  • Περαιτέρω επένδυση στην επαναχρησιμοποίηση και συγκεκριμένα στην αύξηση του όγκου των επιστρεφόμενων συσκευασιών στο σπίτι.
  • Έμφαση σε λιγότερο πλαστικό.
  • 100% διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων.

Η απονομή των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις 2023, πραγματοποιήθηκε σε ειδική επίσημη τελετή την Παρασκευή 26 Απριλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο. Η επίδοση των βραβείων έγινε από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία

Ο θεσμός των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων, διοργανώνεται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ), με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση των οργανισμών/επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν υιοθετήσει, αναπτύξει και εφαρμόσει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του.

Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και σε αυτά συμβάλλουν επίσης, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και ο Οργανισμός Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΟΓΕΕ) Λεμεσού.